Sunday, February 6, 2011

Porkkana-peruna sosekeitto

Minä sosekeittojen suurena fanina en kyennyt olla nauttimatta vähempää tuota herkkua, kuin alla olevasta kuvasta näkee. Myönnän syöneeni sitä kaksi kulhollista... No mutta kun se on niin hyvää! Hassua, että pari vuotta sitten en edes suostunut syömään kyseistä ruokaa, mutta nyt en varmaan muuta söisikään! Tai no söisin mutta, ... No joo. Sitäpaitsi, sosekeitot on opiskelijalle äärettömän hyvä ajan säästäjä. Keittäessäsi hieman enemmän kuin syöt, voit pakastaa kattilaan jääneen ja se säilyy pakastimessa tosi hyvin. Ja sieltä se on helppo lämmittää suoraan kattilassa kun ei tarvitse sulattaa.

4..... Perunaa
2..... Isoa porkkanaa
1 l ..... Kanalientä
Suolaa
Pippuria
Haluamiasi mausteita maunmukaan

● Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja halkaise perunat neljään osaan.
● Laita porkkanat liemeen kiehumaan ja lisää perunat vasta sitten, kun porkkanat ovat jo hieman pehmeämpiä.
● Kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet pehmeiksi, lisää mausteet ja soseuta sauvasekoittimella.

2 comments: