Saturday, February 5, 2011

Pariisilainen omenapiirakka

Pariisiin on kova ikävä. Sen jälkeen kun siellä on viettänyt 3 viikkoa elämästä, ei osaa enää muuta ajatella, kuin niitä ihania leipomoita, maukkauta kroisantteja ja kaikkia muita ihania herkkuja... Niinpä oli pakko tuoda Pariisi omaan keittiöön, kun ei siitä ikävästä muuten päässyt. Omenoita sain mummon puutarhasta yllinkyllin, joten niistähän riitti piirakkaa varten kans. Ekaksi omenapiirakaksi onnistui aika hyvin ja oli kyllä pakko tehdä uudestaankin.

Taikina
1½ dl .... Jauhoja
1 dl ..... Sokeria
1 tl ..... Leivinjauhetta
3/4 tl ..... Suolaa
1 tl ..... Vanilja sokeria
3 ..... Munaa
1 dl .... Maitoa
800g ..... Omenoita
3 rkl ..... Öljyä

Kate
0,75 dl ..... Sokeria
1 ..... Muna
50 g ..... Voita



● Sekoita jauhot, sokeri, suola, vanilja sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää munat, maito ja öljy.
● Kuori omenat, poista sydän ja kuutioi. Lisää kuutiot taikinaan ja kaada seos voideltuun piirakkavuokaan. Laita piirakka uuniin n puoleksi tunniksi 200°C.
● Sulata voi ja vatkaa se sekaisin munan ja sokerin kanssa.
● Ota piirakka uunista ja levitä kate sen päälle. Paista sen jälkeen vielä 10 minuuttia

No comments:

Post a Comment