Monday, February 13, 2012

Rapuisaa riisiä


Anteeksi taas kerran pitkän pitkä viive... Aina ei yksinkertaisesti koululta ja töiltä kerkeä tännekään mitään kirjoittelemaan...

Tässä kuitenkin maukas resepti riisille. Kuitenkin ihan ensimmäiseksi pitää mainita, että en ole yhtään varma, että saako reseptiin kuuluvia rapupuikkoja Suomesta (?)... Jos ei, niin tavallinen ravunlihakin sopii tähän mainiosti.

Joululomalla olin Japanissa ja siellä maistoin tätä ja pitääpä sanoa, että sen jälkeen on muutamaan otteeseen tullu tehtyä tätä kotonakin :)

Tarjoile vaikka uunikasvisten ja sorsan kera
n 4:lle
Tarvitset


3½dl ..... Riisiä
200g ..... Rapupuikkoja tai ravunlihaa
½dl ..... Soijakastiketta
2 ..... Kananmunaa

● Keitä riisi pehmeäksi
● Pilko rapupuikot/ravunliha mahdollisimman pieneksi
ja sekoita se keitetyn riisin sekaan
● Lisää soija kastike ja sekoita
● Sekoita kaksi tuoretta kananmunaa riisin sekaan ja sekoita. Anna kattilan kuitenkin hautua levyllä miedolla lämmöllä
● Tarjoile

No comments:

Post a Comment