Saturday, February 5, 2011

Erilainen lohipiirakka

Tämä oli oikeastaan äitini idea. Edellisenä päivänä tehdystä perunamuusista ja uunilohesta jäi sen verran, ettei kukaan enään jaksanut sitä syödä, joten äiti antoi ohjat minun käteen ja pyysi tekemään piirakan. No mikäs siinä muuta kuin leipomaan. Piirakan maku muistuttaa aikalailla lohilaatikkoa tai jotan sen tyylistä. Perunamuusi  maistuu muuten uunissa "tehtynä" aika erikoiselta. Kannattaa kokeilla!


Pohja
4-5 dl ..... Perunamuussia
1½ dl ..... Jauhoja
1 ..... Muna
Suolaa maun mukaan

Täyte
200g ..... Uunilohta
1 dl ..... Kermaa/maitoa
3 ..... Munaa
2 rkl ..... Smetaanaa
Pippuria
Tilliä




● Sekoita keskenään pohjan ainekset ja painele seos voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjaan reikiä.
● Esikypsennä pohjaa uunissa n 10 minuuttia 200°C.
● Valmista täyte sillävälin kun pohja on uunissa. Älä kuitenkaan sekoita lohta muiden täytteen ainesten kanssa.
● Kun pohja on esikypsennetty, ota se uunista ja aseta paloiteltu lohi pohjan päälle. Kaada täyte päälle.
● Paista uunissa vielä puoli tuntia - kunnes täyte on hyytynyt.

No comments:

Post a Comment