Thursday, March 10, 2011

Hatšapuri

Taikina:
125g ..... Kreikkalaista jogurttia
75g ..... Voita
1 ..... Kananmuna
3dl ..... Jauhoja
0,5 tl ..... Suolaa
0,25 tl ..... Soodaa

Täyte:
150g ..... Suluguni juustoa
1..... Valkosipulinkynsi
1 rkl ..... Öljyä

● Sulata voi ja sekoita se jogurttiin. Sekoita keskenään jauhot, suola ja sooda. Vatkaa munat toisessa kulhossa ja kaada puolet siitä jogurtiin ja lisää myös kuiva-aineet
● Vaivaa taikina yhtäläiseksi ja jaa se kahteen osaan. Painele kumpikin pala pyöreäksi kiekoksi jauhotetulla pöydällä. Nosta toinen kiekoista uunipellille
● Raasta juusto. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se öljyyn. Levitä valkosipulinkynsi-öljy seos pellillä olevan taikinakiekon päälle yhtäläisesti. Sen päälle ripottele raastettu juusto
● Nosta toinen taikinakiekko pellillä olevan päälle ja painele ne reunoista tiukasti kiinni toisiinsa. Levitä vatkattu muna piirakan päälle ja laita se uuniin 10 minuutiksi 220° asteeseen


Tarjoile kuumana!

No comments:

Post a Comment