Sunday, July 10, 2011

Lakusuklaa täytekakku

Isäni kaksi suurta rakkautta ovan lakritsit ja suklaa... Joka vuosi äittee on tehny hänelle suklaakakun synttäreiksi, mutta itse halusin tänävuonna kokeilla jotain muuta.... En osannut päättää, suklaa vai laksitsi? Isähän tykkää niistä molemmista niin mielettömästi.. Joten päätin yhdistää kaksi hänen lempiherkkua ja tällainen on tulos.

1 pss ..... Lakritsaa
500 ml ..... Vispikermaa
1 pkt ..... Lakritsikastiketta
3 rkl ..... Oikeaa kaakao jauhetta
Sokeria
Valitsemaasi hilloa
Kolmikerroksinen kakkupohja (itse tekemä tai valmis)
Kahvia kostuttamiseen

● Aseta alimmainen kerros tarjoiluastialle ja levitä hillo. Hillon päälle levitä hieman vatkattua vispikermaa, johon on lisätty sokeria (maun mukaan). KÄYTÄ KERMAVAAHTOA SENVERRAN, ETTÄ SITÄ RIITTÄÄ MYÖS REUNOIHIN, älä siis tuhlaa kaikkea kermavaahtoa kerroksien väliin.
Kermavaahdon päälle voit levittää hieman lakritsikastiketta.
● Aseta päälle toinen kerros. Kostuta hieman kahvilla, älä liikaa, ja levitä hillo, kermavaahto ja lakukastiketta.
● Aseta viimeinen kerros, kostuta hieman ja levitä halutessasi siihenkin hilloa. Sekoita kermavaahdon sekaan kaakaojauhe ja levitä sitä hieman hillon päälle ja ohuesti reunoille.
● Kermavaahdon päälle kaada reippaasti lakukastiketta. Pilko lakritsit kolmeen osaan ja koristele.
● Annosta loppu kermavaahto pursottimeen ja pursota reunat.

HUOM: Älä koskaan kostuta kakun alimaista kerrosta! Se kostuu muutenkin hillosta erittyvän nesteen ja ylempien kerroksien kostutuksien avulla. Jos sen kostuttaa, pohja menee vetiseksi.

Itse käytin kakkuun happamampaa puolukkahilloa.





No comments:

Post a Comment