Tuesday, July 12, 2011

Piparipulla

Jouluun on pitkä aika, mutta...

Hiivataikina:
200g ...... Sulaa margariinia
1 lasillinen ..... Lämmintä maitoa tai vettä
50 g ..... Hiivaa
4 lasillista ..... Jauhoja
1 ..... Muna
Sokeria
Hieman suolaa

!!! Mitattava samankokoisella lasilla

Täyte:
1 prk ..... Jogurttia (valitsemasi maku)
2 rkl ..... Omenahilloa
2 rkl ..... Perunajauhoja
1-2 dl ..... Murskattuja pipareita

● Sekoita taikinan aineet keskenään ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin nousemaan
● Sekoita täytteen aineksen keskenään. Lämmitä uuni 200°c
● Kauli taikinasta 40x20 kokoinen levy ja aseta täyte keskelle. Tee kahteen vastakkaiseen reunaan viiltoja ja ryhdy nostelemaan vuorotellen vastakkaiselta puolelta hapsuja täytteen yli
● Paista uunissa 20-30 min

Samalla periaatteella voi tehdä eri täytteen, käyttämällä esim. piparin tilalla marjoja, hedelmiä tai pähkinöitä. Myös hilloa voi vaihdella

No comments:

Post a Comment