Friday, May 4, 2012

Pienet mustikka cappuccinokakut


Koulut on käyty, vielä on muutamat kirjotukset edessä, mutta niin myös vapaa-aikaa :) Tänä aamuna sitten otin itseäni niskasta kiinni ja päätin käyttää pakastimessa lojuvat mustikat johonkin hyvään ja vielä parempaan kakkuun... Sepä olikin sitten myös hyvä tilaisuus testata minikuivakakku vuoat.


3dl ..... Jauhoja
1 ..... Muna
1,5 dl ..... Cappuccinoa (itse käytin instant kahvia, mutta tavallinen kahvikin sopii mainiosti)
0,75 dl ..... Öljyä
1 rkl ..... Kookoshiutaleita
3 rkl ...... Sokeria
1 tl ..... Vaniliinisokeria
2 tl ..... Leivinjauhetta
3 dl ..... Mustikoita

● Esilämmitä uuni 225°C
● Vatkaa muna, sokerit ja öljy keskenään
● Valmista pikakahvi (sekoita pulperi veteen) ja kaada se kulhoon, tai kaada valmiiksi keitetty kahvi. Sekoita
● Lisää jauhot, leivinjaho ja kookoshiutaleet. Sekoita
● Voitele vuoka öljyllä ja ripottele reunoille korppujauhoja. Kaada taikinaa tasaisesti jokaiseen vuokaan ja laita uuniin noin 20-25 minuutiksi.

Paras tapa saada tietää, onko kakku kypsä, on työtntämällä 20min jälkeen hammastikku kakkuun ja katsomalla, tarttuuko siihen taikinaa. Jos tarttuu, anna paistua vielä jonkun aikaa ja kokeile uudestaan :)

No comments:

Post a Comment