Thursday, November 15, 2012

Grissinit - leipätikut/tangot


Vaihteeksi kaikelle makealle, jota tosin taas lauantaina saan tehdä, tein Italialaisia leipätikkuja tai tankoja, eli grissinejä. Toki itse taikinan tekeminen vie aikaa, minulta koko oopperaan kului reilut 2h.

n 4 dl ..... Vehnäjauhoja
22 g ..... Hiivaa (itse käytin kuivahiivaa)
1 tl ..... Suolaa
1 tl ..... Sokeria
0,70 dl ..... Oliiviöljyä (itse käytin sitä öljyä, missä on maustetut fetakuutiot, toimi ihan hyvin)
1½ dl ..... Kädenlämpöistä vettä
Oreganoa
Chilijauhetta
Juustoa
Sipulia...
Periaatteessa mitä vain haluat lisätä tuomaan makua

● Siivilöi koko jauho kulhoon, lisää suola ja sekoita. Tee keskelle syvänne ja kaada syvänteeseen veteen sekoitettu hiiva, jos käytät kuivahiivaa, sekoita se keskellä olevaan jauhoon ja lisää sitten vesi. ÄLÄ sekoita kaikkia jauhoja hiivaan! Vain senverran, että keskelle tekkii paksua jogurttia muistuttava seos
Lisää keskellä olevaan jauhohiiva seokseen sokeri. Anna ympärillä olevan jauhon olla reunoilla. Vie taikina lämpimään paikkaan kohoamaan n 15-20min.
● Kun taikina on kohonnut, sekoita siihen loput jauhoista. Lisää öljy ja haluamasi lisukkeet. Sekoita taikinaa kunnes se on tasainen. Taikinan pitääkin jäädä hieman kostea, mutta ei sellainen, että se ei irtoa kulhosta. Anna kohota lämpimässä n 15min
● Laita uuni kuumenemaan 210° asteeseen. Ota pala taikinaa, leivo siitä (pöydällä tai käsien välissä) sen pituinen puikula kun haluat, halutessasi voit myös pyörittää siitä spiraalin, maku kysymys, ja laita leivinpaperille. Voitele tuotteet maidolla/vedellä, ripottele päälle seesaminsiemenia halutessasi ja anna kohota liinan alla n 10 min. Sen jälkeen paista uunissa kunnes grissinit ovat kullanruskeita

No comments:

Post a Comment