Sunday, November 3, 2013

Lohi-katkarapu lasange


Hieman ollut taas paussia bloggailusta, mutta siihen on omat syynsä, pahoittelen kovasti!

Tarjoille mehevän porkkanamuhennoksen kera!
Lasanjelevyjä
Lohta
Katkarapuja
Kesäkurpitsaa
Tomattia
Valkosipulinkynsiä
Suolaa
Pippuria

Beshamelkastike:
5dl...... Maitoa
2 rkl...... Jauhoja
1 rkl...... Voita
Suolaa
Valkopippuria

Porkkanamuhennos (1 annos):
130g..... Porkkanoita
1 dl ..... Vettä
1 dl ..... Maitoa
0,5 rkl ..... Jauhoja
Suolaa
Pippuria
Voita (viimeisiä maun mukaan)

Resepti muhennokseen tässä

● Laita uuni kuumenemaan 180°C asteeseen
● Kuutioi lohi sopiviksi kuutioiksi. Paista pannulla hienonnedut valkosipulinkynnet, lisää lohi, katkaravut, kuutioidut tomaatit ja kesäkurpitsa.
Valmista kastike: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja pippuri, anna kiehahtaa mutta varo ruskistamasta. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 5-10min, miedolla lämmöllä ja koko ajan hämmentäen. Lopussa lisää suolaa maun mukaan.
● Keitä lasangnelevyt al denteksi (ei aivan pehmeiksi) ja nosta levyt joko lautaselle tai leikkuulaudalle.
● Voitele uunivuoka. Lado pohjalle lasanje levyt, levitä hieman kastiketta, sitten täyte. Lado seuraava kerros, kastike, täyte, jne. Päälle valuuta loput kastikkeesta ja halutessasi lisää pinnalle vielä juustoraastetta.
● Kypsennä uunissa n 10-15 min. Koska levyt oli keitetty al denteksi, ei lasagnen tarvi olla uunissa kovin pitkään.
● Anna lasagnen seistä hetken aikaa ennen tarjoilua


No comments:

Post a Comment