Saturday, November 23, 2013

Orange Curd Tart


Alkuperäisellä nimellä Lemon Tart mutta kuten minulla on aina tapana mukailla kaikki oman maun mukaan, niin myös tämäkin resepti koki pienen muunnoksen.

Koristele vaikka kanelilla, kaakaojauheella ja mandariineilla
Pohja:
200g ..... Piparkakkuja
0,5 tl ..... Kanelia
0,5 tl ..... Muskottipähkinää
90g ..... Sulaa voita / tai huoneenlämpöistä

● Murskaa piparit ja sekoita murujen sekaan mausteet. Lisää voi ja sekoita yhtäläiseksi massaksi. Painele murutaikina irroitettavan kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Aseta kylmään vähintään tunniksi.

Täyte:
3..... Appelsinia ( 1 apelsinin kuori + kaikkien kolmen mehut)
5..... Munaa
0,5 dl .... Hunajaa
1,5 dl .... Sokeria
0,5 tl kanelia
125g..... Voita

● Sekoita hunaja, sokeri ja kananmunat keskenään kuumankestävässä kulhossa tosi hyvin
● Lisää yhden appelsinin raastettukuori ja kaikkien kolmen mehut, sekoita massa yhtäläiseksi
● Laita kattilaan vesi kiehumaan ja aseta täyte-kulho vesihauteeseen. Sekoita seosta koko ajan puulusikalla n 30 min. kunnes täyte on paksua kiisseliä. Älä päästä seosta kiehumaan!
● Kun seos on sakeutunut kiisseliksi, siirrä se pois hellalta ja vatkaa joukkoon voi. Sekoita kunnes voi on sulanut seokseen ja kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä yönyli.

HUOM! Seosta todellakin tulee sekoitella varovasti koko ajan ettei täytteestä tule munakokkelia!!

No comments:

Post a Comment