Sunday, January 26, 2014

Kanelivaahto


Ottaeen huomioon, että ennen tätä jälkiruokaa lounastimme bataattisoseella ja uunissa haudutetulla hirvenlihalla, ei jälkiruoaksi yksinekrtaisesti sopinut mikään kakku, piirakka tai muu leivos. Päätinkin mennä "kevyempää" tietä ja loihdin koko porukalle kanelivaahdon, johon lisämakua tuo ihanan juokseva ja suussasualva hunaja.

Reseptistä saa jälkiruona kahdeksalle ihmiselle

400g..... Ricottaa
200ml ..... Kermavaahtoa
2rkl...... Tomusokeria
1tl..... Vaniljasokeria
3rkl..... Juoksevaa hunajaa
Kanelia maunmukaan
Keksimurua

Päälle:
Juoksevaa hunajaa
Appelsini-suklaa tikkuja
Keksi

● Vaahdota ricotta sokereiden, kanelin ja hunajan kanssa. Lisää kermavaahto vasta kun ricotta on vaahdossa, muuten voit vahingossa vaahdottaa kermavaahdon yli
● Jaa keksimuruseos kahdeksaan lasiin. Pursoita tai lusikoi seos laseihin ja valuta jokaiseen
lasiin hunajaa
● Koristele jälkiruoka suklaatikuilla ja keksillä. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin

No comments:

Post a Comment