Saturday, January 4, 2014

Cappuccino Pie


Kun täytin 19 sain Äidiltäni synttärilahjaksi "Barista Coffee" nimisen kirjan, jota toivoin. Kirja sisältää latte art ohjeita (tuolloin olin töissä kahvilassa) ja erillaisia kahvijuomien ja kahvijälkiruokien reseptejä. Kun kaikenlaiset kahvijuomat on testattu, koitti vihdoin se hetki, että pääsin tekemään kirjasta jonkun kakun. Jep, pariin vuoteen en ole ehtinyt testaamaan yhtään kakkureseptiä koko kirjasta...




Ripottele päälle kanelia tai kaakaojauhetta

Pohja:
200g..... Keksejä
50g..... Huoneen lämpöistä voita
1 tl..... Pikakahvijauhetta

Täyte:
250ml..... Maitoa
2 tl..... Pikakahvijauhetta
55g..... Sokeria
40g..... Maissitärkkelystä
2..... Keltuaista

Kate:
2.....Valkuaista
100g..... Sokeria

● Esilämmitä uuni 190°C
● Murskaa keksit, sekoita joukkoon kahvijauhe ja rasva. Painele irtopohjavuokaan (dia 20cm) ja aseta kylmään täytteen valmistamisen ajaksi
● Mittaa kattilaan maito, kahvi, sokeri ja tärkkelys. Kuumenna kunnes seos kiehuu ja paksenee. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Kaada seos keksipohjan päälle.
● Vatkaa valkuaiset. Lisää sokeri joukkoon vähitellen. Vatkaa, kunnes seos on paksu ja kiiltävä. Levitä täytteen päälle. Paista uunissa 10min.


Resepti; Michelle Keogh "Barista Coffee"

No comments:

Post a Comment