Sunday, February 6, 2011

Feta-salamipiirakka

Pohja:
200g ..... Margariinia
3-4 dl ..... Jauhoja
1 tl ..... Leivinjauhetta
2 ..... Munaa

Täyte:
150g ...... Salamia/meetvurstia
300g ..... Fetajuustoa
4 .....Munaa
1-2 dl ..... kermaa/maitoa
1 dl ..... Raastejuustoa
Tomaatti
Kivettömiä oliiveja
Suolaa
Pippuria
Haluamiasi mausteita

● Nypi huoneenlämpöinen margariini jauhojen kanssa. Lisää muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja painele haarukalla tai hammastikulla reikiä pohjaan, esipyksennä 10 min 175°C.
● Sillä aikaan kun pohja on uunissa, valmista täyte.
● Sekoita keskenään maito, munat ja mausteet.
● Kuutioi fetajuusto ja salami/meetvursti. Leikkaa tomaatista lohkoja.
● Laita salamin/meetvurstin palat piirakan pohjalle, sen päälle kaada munamaito seos. Ripottele fetakuutiot täytteen päälle, asettele oliivit ja tomaatit päälimmäiseksi.

Paistoaika: n 40 min. 175°C

No comments:

Post a Comment