Sunday, February 13, 2011

Maitorahka tortut

Teki mieli kokeilla taas vaihteeksi jotain täysin uutta. Tai noh, ehkä joku on tämänkin jo joskus keksinyt, mutta minulle tämä oli tavallaan uutta. Alkoi pikkuhiljaa kyllästyttää tavallinen uunissa paistattu maitorahkapiirakka, vaikka hyväähän se onkin. Niinpä ajattelin, että taikinan voin kyllä uunissa paistaa, mutta lopun saa hoitaa jääkaappi.

500g ..... Murotaikinaa
300g ..... Maitorahkaa (maustamatonta)
120g ..... Ananasmurskaa
1tl ..... Vaniljasokeria
2-3 rkl ..... Sokeria

½ dl ..... Appelsiinimehua
1 tl ..... Liivatetta

● Kauli murotaikina levyksi ja leikkaa siitä n 10x10cm kokoisia neliöitä. Painele neliöt muffinivuoan pohjille ja reunoille. Painele hammastikulla reikiä taikinaan. Paista uunissa niin kauan, kunnes taikina on kullanruskea 180° asteessa.
● Sekoita maitorahka ja ananasmurska keskenään. Lisää sokerit ja  sekoita.
● Ota muffinivuoka pois uunista. Anna jäähtyä hetken ja ota murotaikina pohjat pois vuoasta. Taikina on saattanut lässähtää pohjalle, mutta se ei haittaa. Anna vuoan jäähtyä hetki ja leikkaa sitten iso pala tuorekelmua ja asettele se löysästi vuoan päälle. Asettele jokaiseen syvänteeseen jäähtynyt taikinapohja.
● Kiehauta appelsiinimehu ja lisää liivate. Sekoita seos ja lisää se maitorahkaan. Sekoita nopeasti.
● Nostele jokaiseen syvänteeseen samanverran maitorahkaseosta.
● Koristele mansikoilla, mustaherukoilla, vadelmilla, jne...
● Leikkaa toinen pala tuorekelmua vuoan pääle ja laita vuoka jääkaappiin ja anna olla siellä yönyli, jotta maitorahkaseos hyytelöityy.
● Kun tarjoilet torttuja, nosta ne tuorekelmun avulla varovasti pois vuoasta ja asettele ne pullavuokiin/muffinivuokiin.


Tortut maistuvat hyviltä kanelikahvin kanssa.

● Laita suodatinpussiin senverran kahvia, kun yleensä laitat ka lisää joukkoon n 1 tl kanelia.

No comments:

Post a Comment