Saturday, March 12, 2011

Kakku räiskäleistä

Taikina:
3 ..... Kananmunaa
4dl ..... Jauhoja
Sokeria (mielenmukaan)
Suolaa
6dl..... Maitoa
6 rkl ..... Öljyä/sulaa margariinia

Täyte:
5dl ..... Maitoa
2 rkl ..... Jauhoja
1dl ..... Sokeria
2 ..... Kananmunaa
1tl ..... Vaniljasokeria
(vihreä sävy saatiin aikaan erittäin vähällä määrällä elintarikeväriä, jonka käyttö tosin on vapaaehtoista. Jos haluat saada punaisen sävyn, lorauta joukkoon hieman punajuuren mehua, oranssinvärin saavuttamiseksi sopii pienimäärä porkkanamehua)

● Valmista taikina. Aloita vatkaamalla munat. Lisää puolet jauhoista, suola ja sokeri ja sekoita yhtäläiseksi. Lisää 5dl maitoa ja loput jauhoista. Sekoita yhtäläiseksi vispilän avulla. Viimeisenä lisää rasva/öljy
● Laita taikina vähintään tunniksi jääkaappiin
● Ennen kuin alat paistamaan räiskäleitä isolla pannulla, lisää taikinaan 1dl maitoa ja sekoita
● Paista räiskäleet molemmin puolin kullanruskeiksi ja jätä jäähtymään
● Valmista täyte.
● Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siivilöity jauho ja vaniljasokeri. Sekoita mutta älä vatkaa
● Kiehauta maito. Pienennä lämpöä ja lisää muna-jauho seos maitoon
● Hämmennä kokoajan kunnes seos paksenee. Varo keittämästä seosta!
● Kun seos on valmis, nosta se pois hellalta
● Kokoa kakku. Asettele vuorotellen räiskäle ja kermainen seos. Päälle laita hieman kermaista seosta ja koristele mielesi mukaan

No comments:

Post a Comment