Tuesday, March 8, 2011

"Sekametelisoppa"

Joo, kyseisen nimen tälle kiisselille on antanut isäni. Kyseessä on kuitenkin tuttu ja turvallinen luumu-aprikoosi kiisseli, joka tunnetaan parhaiten joulupuuron päältä.

200g ..... Kuivatettuja aprikooseja
200g ..... Kuivatettuja luumuja
Rusinoita maunmukaan
1 dl ..... Sokeria
1,5 l ..... Vettä
2 rkl ..... Perunajauhoja

● Liota hedelmiä ensin jonkun aikaa, ja laita ne sitten kiehumaan sokerin kanssa. Keitä, kunnes hedelmät ovat sopivan pehmeitä
● Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada se varovasti kiisseliin koko ajan sekoittaen
● Kiehauta ja nosta kattila pois levylstä

Jos haluat kiisselistä vielä paksumpaa, lisää 2 rkl:n sijaan 3 rkl:sta perunajauhoja

Tarjoiluun sopii hyvin kermavaahto/maitorahka

No comments:

Post a Comment