Sunday, April 24, 2011

Keväinen kääretorttu

Dodiih... Sain kerrankin aikaseksi elämäni ensimmäisen kääretortun, joka on alusta loppuun tehty ihan itse!
Aikamoinen tappelu kyllä koko rullan kanssa oli...  Ensinäkin, olisin halunut tehdä ihan erilaisen täytteen, mutta yhdessä reseptissä luki vispikerman tilalla että kerma, niin sitä enemmän ajattelematta ostin kermaa...ei, ei toiminu järki sinähetkenä ollenkaan... ja illalla, kun sitten ryhdyin leipomaan, luin toisesta reseptistä, että "oho katos, se oliki sitte vispikermaa"... juu kiva.. No ei mitään.. Taikina oli uunissa, kauppaan en enää viittiny juosta, niin oli pakko käyttää omaa luovuutta... Tuloksena sitten tämä.

Taikina:
6 ..... Huoneenlämpöistä kananmunaa
3 rkl ..... Sokeria
5 rkl ..... Jauhoja

1 tl ..... Leivinjauhetta


Täyte:
200g ..... Maitorahkaa
1½ dl ..... Uuniomenajogurttia
3 rkl ..... Rusinoita
100 g ..... Mango-banaani sosetta (Pilttiä tms)
1 ..... Omena
(halutessasi voit myös lisätä vispikermaa)


● Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
● Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti. Älä vatkaa
● Kaada taikina voi/leivinpaperilla katetulle uunipellille ja paista 200°C uunissa n 10 minuuttia
● Ota pohja uunista ja käännä se toiselle voi/leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria ja vedä toinen paperi varovasti pois päältä

● Kostuta hieman appelsiinimehulla
● Sekoita maitorahka, jogurtti ja rusinat keskenään (myös vispattu vispikerma, jos päätit sitä käyttää)
● Levitä mango-banaani sose kääretorttupohjalle
● Pese ja kuori omena. Leikkaa kuorimaveitsellä omenasta ohuita siivuja ja asettele ne soseen päälle vierekkäin. Peitä koko pohja omenasiivuilla
● Levitä päälle maitorahka-jogurtti seos
● Rullaa kääretorttu tiukasti rullalle ja anna seistä yönyli jääkaapissa

No comments:

Post a Comment