Sunday, December 9, 2012
American style apple pie
Taikina:
4dl..... Jauhoja
80g.... Voita
2dl ...... Sokeria
Vettä (sen verran, että taikina on yhteläinen massa)
Hieman suolaa
Täyte:
~1kg ..... Omenia (suositeltavaa käyttää happamia ja makeita omenoita puoliksi)
1½tl ..... Kaneelia
1½tl.... Piparkakkumaustetta
2rkl .... Sitruunamehua
1½dl..... Fariinisokeria (tavallinenkin käy)
3rkl..... Jauhoja
● Sekoita kattilassa täytteen kuivaaineet ja lisää sekaan kuoritut, puhdistetut ja kuutioidut omenat. Anna omenoiden hautua hellalla kunnes mausteet ovat muuttuneet kastikemaiseksi ja omenat ovat vielä hieman kovia, eli älä anna omenoiden hautua aivan puuroksi
● Valmista taikina. Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää voi ja vesi. Vaivaa taikina yhteläiseksi massaksi. Anna omenoiden jäähtyä.
● Kauli taikina jauhotetulla pinnalla ohueksi, n 3mm paksuiseksi ja nosta taikina kaulimen avulla piirakka vuokaan. Leikkaa ylijäävät reunat pois. Aseta pohjalla olevan taikinan päälle leivinpaperi ja muutama teelusikka. Laita pohja uuniin ja esikypsennä n 10min 175°C uunissa (blindbake)
● Kun pohja on esikypsyy, kauli ylijäänyt taikina mahdollisimman ohueksi ja leikkaa siitä pitkiä, n 1cm levyisiä suikaleita
● Nosta täyte esikypsennetyn pohjan päälle. Aloita ruudukon tekeminen.
1. Ota yksi pidempi suikale ja aseta se keskelle, toinen pidempi ristiin keskelle.
2. Aseta seuraavat suikaleet pienen välimatkan päähän
3. Kolmansien suikaleiden asettamisella alkaa hahmottumaan yli-ali-yli-ali-kuvio.
● Voitele kananmunalla. Halutessasi voit ripotella päälle raesokeria. Paista 175° asteessa ~35 min, kunnes piirakka on kullanruskea
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kyllä tämä piirakka näyttää herkulliselta. Rakastan omenapiirakoita, ne ovat ihania ja lämmittäviä.
ReplyDeleteTodellakin! Tässä piirakassa eirtyisesti tuo lämpöä piparkakkumauste, jonka jouluinen maku tuo taatusti lämpöä kylmään pakkaseen :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla ! :)
Delete